nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Thursday, January 3, 2013

Questions & Answers

Produk BEUTSKIN ESSENCE kini makin dikenali sebagai supplement yang mampu memperbaiki dalaman dan kecantikan kulit luaran seseorang wanita. Penggunaa skincare yang bagus sahaja tidak mencukupu kerana tanpa kesihatan yang baik, ia akan merencetkan penampilan dan mengurangi kerserian wajah individu terbabit. Justeru, amalkan pemakanan yang seimbang, minum cukup air, elakkan masalah yang boleh menyebabkan tekanan/stress serta mendapatkan rehat/masa tidur yang berkualiti adalah asas untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari.
Berikut dicatatkan beberapa persoalan yang sering diajukan bakal/pengguna produk ini. Penting untuk anda memahami dan mengambil produk mengikut aturan dan saranan yang diberikan bagi memastikan khasiat/keistimewaan ia dapat diserap badan dan memberikan impak maksima di atas pelaburan yang anda keluarkan.

1. Bila masa terbaik untuk mengambil Beutskin Essence?
 • 2x sehari.  (2 pagi dan 2 malam)
 • 2 biji sebaik saja bangun dari tidur, diikuti dengan segelas air masak/suam atau sekurang-kurangnya 1/2 jam sebelum sarapan.
 • 2 biji waktu malam sebelum tidur. (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaann tanpa gangguan dari makanan yang belum dihadam).
 • Minum air kosong (min 2 liter) sepanjang hari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan. 
2. Bolehkah Beutskin diambil ketika menganadung atau ketika haid? 
 • boleh diambil ketika haid.  
 • membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga melambatkan monopouse.
 • Wanita hamil DILARANG  mengambil produk ini kerana kandungannya yang boleh "membersihkan rahim" dan mengecutkan saluran peranakan.
3. Selepas bersalin/berpantang dan menyusukan bayi boleh ambil Beutskin Essence?
 • Boleh, tapi pengambilan dala kadar minima sudah mencukupi iaitu 1 pagi dan 1 malam.
 • membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semual vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga,
 • sebaiknya pada tempoh ini, anda mengamalkan BE dengan kapsul SNE juga yang memainkan peranan penting membantu merawat/memulihkan bahagian dalaman badan serta mengembalikan kesihatan selepas bersalin secara keseluruhan selain memberi manfaat yang lebih banyak dalam penyusuan kepada bayi.  
4. Lelaki boleh amalkan Beutskin Essence?
 • Boleh. Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan BE ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda. Untuk LELAKI, amalkan juga kapsul SNE, ibu segala produk terbaik untuk anda. 
5. Bolehkah Beutskin Essence diambil bersama supplement lain seperti kolagen, Vitamin C atau ubat-ubatan doktor yang lain?
 • Boleh, tapi bergantung kepada kesesuaian. Contohnya, jika supplement lain itu juga perlu dimabil sebelum sarapan, maka ia pasti menyukarkan anda kerana BE juga perlu diambil pada masa yang sama kan? Pastikan jarak waktu pengambilan sekurang-kurang 1 jam sebelum mengambil produk lain.
6. Berapa lama perlu amal untuk melihat hasil kecerahan kulit?
 • semua obses untuk miliki kulit cerah berseri. Tapi sebelum itu, anda perlu fahami dulu, bagaimana Beutskin Essence (BE) berfungis dalam beberapa tahap dalam lingkungan masa tertentu. Kita rawat dalaman dahulu ok.
 • Proses penyerapan : 100% pati tumbuhan aktif yang diserap dengan pantas ke dalam sel-sel tubuh bagi mengaktifkan fungsi-fungsi utama sel.
 • Proses pemulihan : Pati tumbuhan aktif dalam BE bertindak terus pada nukleus sel untuk menghasilkan enzim-enzim autogenus bagi memulihkan kecergasan.
 • Penjanaan semula : Pati tumbuhan aktif dalam BE membekalkan nutrien yang mencukupi kepada sel dan membantu sel-sel kulit kembali sihat.
 • Pengkhususan : Pati tumbuhan aktif dalam BE mula mengenal pasti dan bertindak secara khusus pada sel-sel yang rosak dalam tubuh dengan menambahkan kepekatan kolagen dan membaiki struktur serat-serat elastik, membolehkan kekenyalan dan keanjalan kulit dipertingkatkan. 
 • Pembekalan semula : Pati tumbuhan dalam BE membekalkan semula tenaga dan tahap nutrien yang diperlukan oleh sel-sel kulit.
 • Kebolehpercayaan : BE mengandungi 100% pati tumbuhan aktif tanpa penggunaan sebarang hormon dan oleh itu ia tidak akan menyebabkan alergi dan kebergantungan. 
Kesimpulannya, jika kesemua tahap ini sudah dicapai, kesihatan dalaman dipertingkatkan, struktur kulit akan dipulihkan (jerawat, parut, pori terbuka, jeragat, kekusaman hilang perlahan2), maka barulah terlahirnya kulu=it halus cerah berseri. Ini semua diperolehi dalam tempoh 3-6 bulan pengambilan secara konsisten.

7.  Jika berhentikan pengambilan, adakah kulit yang cerah/mulus kembali gelap dan kusam?
 • dalam jangka panjang, sudah tentu ia terjadi kerana tanpa zat-zat / nutrien mencukupi, kolagen semulajadi badan terbina dalam kadar perlahan dan merosot. Selain pengumpulan toksin yang menghasilkan radikal bebas mempercepatkan lagi proses penuaan berlaku. 

No comments:

Post a Comment