nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Wednesday, August 28, 2013

SHAKLEE Business : Long Term Business

Mesti ramai antara kita, yang masih tercari-cari ape bisnes yang boleh dibuat untuk dapatkan side income bagi menjana pendapatan keluarga kan? or at least tambah yang mana2 tak cukup tu...

Believe me, I was one of them... selalu imagine sorang2 mcm mana nak KAYA or at least ada DUIT lebih. Kan BEST kalau dapat meberi tanpa TERHAD. Kan BEST klu dapat reward diri sendiri dalam pelbagai cara... Hmmmm.. almaklumlah..sebelum nih just cukup2 belanja jer. Bile bonus company once a year baru ler terlebih2 duitnya...tapi tak kan ler nak tunggu bonus tahun depan plak..itupun klu employer nak kasi...betul tak??? So..apa lagi... RCA everyday...sebelum tido berangan lagi...bangun pagi RCA lagi sementara bersiap2 untuk ke pejabat...

And bila tengok orang muda terutamanya aweks2 drive kereta mewah, shopping2 sakan.. mesti terus terpikir " mesti laki dia kaya... or mesti anak orang kaya dia ni" Tapi sebenarnye di mana ada kemahuan, di situ ada jalan...hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih, I realized that :

I don't have to be a rich man's wife (sebab bujang lagi)...he3....or  I bukannya anak orang kaya...apa yg ada ni semua hasil usaha sendiri. Nak lebih kena usaha lebih....
THINK BIG, make it happen in BUSINESS and LIFE

Sebab kita sendiri mampu mengubah nasib kita! :)

This business is not all about making money semata-mata or ajak orang join biznes kita.. It is life changing process.. Dalam dunia ni xde benda yg datang bergolek. Semua benda kena usaha. Usaha lebih akan dpt lebih. Begitulah sebaliknya. Supportive Group everytime memberi impact dan kesedaran yang besar in my life.

nak transform from :
Jarang berzikir kepada kerap berzikir
Doa yang kabur kepada doa yang jelas
Penakut kepada lebih Berani
Tiada target kepada mempunyai target dan impian
Unhappy kepada happy
Kurang memberi kepada lebih memberi
Pemalu jadi Peramah
Demotivated jadi Full of motivation
Pasif to active
malas pada rajin 
from zero to HERO

So ape tunggu lagi! Ayuh bangkit segera!!! "jadikan Allah sebagai "bisnes partner" kita di dalam bisnes yang diusahakan - Insya-Allah berjaya. Amin!
 

Monday, August 26, 2013

Makanlah zink ketika perut kosong

ZINC merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. 
  
KELEBIHAN ZINC..
  • Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zinc berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau acne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan. 
  • Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zinc di dalam badan. Zinc memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.
  • Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu, zinc juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.
  • Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.
  • Gangguan Prostat: Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zinc menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zinc setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.Hilang berat badan: Zinc memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.
  • Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.
  • Pembiakan: Bagi lelaki, zinc membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.
  • Fungsi Biologi: Zinc memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.
  • Jangkitan: Zinc membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zinc membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.
  • Antioksidan: Zinc bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat..
  • Aturan Enzim: Zinc merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zinc.
  • Kanser: Bagi lelaki, zinc memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.
  • Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zinc. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zinc.
  • Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zinc. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut.
  • Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zinc adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zinc perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang. 
  • Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zinc akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zinc dan akan memperbaiki penglihatan mata.

Wednesday, August 14, 2013

Excitednya "AKU"

"Aku" join shaklee pada 28 Dec 2012 bermula hanya untuk makan sendiri shj dengan keahlian PERCUMA.... Jimat RM65.

Bonus pertama diterima pada 14 Januari 2013 hasil dari point terkumpul bernilai RM1++.

Mula berjinak2 berkongsi keberkesanannya dengan rakan2 pada Febuari 2013.

Perubahan ketara, sedikit2 perbelanjaan bulanan dapat dipermudahkan terutamanya bab2 bayar hutang PTPTN masa study dahulu, RUMAH dan KERETA. Nak tak nak perlu akui banyak masalah boleh setel bila kewangan stabil, walaupun bukan semua tapi banyak kan? Dengan kewangan juga kita boleh membantu org dengan lebih ramai lagi.

Alhamdulillah pagi tadi bonus bulan ke 7 dah masuk. Syukur sudah 3 bulan merasa 4 angka yg kian berganda.

paling best anak2 bisness pun makin banyak ikut jejak nak mencari side income sambil mengisi masa lapang. Ingin membebaskan diri dari belenggu kewangan. Bukan gaji sekarang tidak mencukupi, cuma masa yang ada digunakan sebaik mungkin.

Bagi anda yg berani keluar dari comfort zone, janalah caj2 positive bersama mereka2 yang positif, kembangkan keupayaan diri yang tersembunyi. Jom kita lompat setinggi yang mampu! Jom kita berusaha selagi terdaya! Jom kita berani untuk berubah kerana merubah diri sendiri lebih mudah dari kita merubah orang lain! Kita berbisness dengan peluang perniagaan yg tiada risiko kerugian! tak perlu modal!

Serius!!! bagi saya ini la satu2 nya bisness yg paling mudah! yg anda tak perlu simpan stok, tak perlu melabur sejumlah duit! cuma bayar pendaftaran rm65 seumur hidup dan kita akan berkongsi ilmu, bersembang, bergurau senda bersama-sama leader2 yang hebat. Semuanya dihujung jari...Leader akan guide.

Selebihnya bergantung pada "kekuatan diri", "kental", "bersemangat" dan "tidak putus asa".

janji Allah itu pasti... rezeki pada yg berusaha!

*** nak daftar SHAKLEE bersama empayar S2mommies dan JUTAWAN???? JOM!

sms.whatsapp 017-4387016
SID 921401 - nurul

Tuesday, August 13, 2013

LHGC - August 2013 Blog Giveaway

1st time nak join GIVEAWAY ni. Ni pun pertama kali dari blog sis LIN..sebab nakkan hadiah yang dioffer tuh...aduh...best2... hopefully dapat ler hadiah dari kak Lin...even I dah order Quilling Starter Pack dari Kak Lin...Kak Linnnnn....please..please...please... I want the HADIAH..... osemmmmmm.....best sgt tgk hasil kerja beliau. Kak Lin...sy budak baru belajar...ha3...bodek2 kak lin nih...

Untuk my followers yang suka join GIVEAWAY...why not join this offer gak... Click SINI  atau direct ke Blog beliau http://azlina-lin.blogspot.com/  atau klik jer gambar bawah ni..

Then uols follow jer T & C beliau. Senang sangat.

http://3.bp.blogspot.com/-WopdZ7JdKfA/UfyAWAsim5I/AAAAAAAAM0E/KajjZ1lfZqU/s640/August+++Blog+Giveaway.JPG

Tuesday, August 6, 2013

Shaklee CoQ Health Plus untuk kulit cantik berseri

Minggu terakhir bulan Ramadahan nih, saya nak kongsi info mengenai produk Shaklee yang terbaru iaitu CoQ Health Plus. Kelebihannya bukan sekadar untuk jantung. Ia memberikan lebih dari itu iaitu berkaitan dengan kulit cantik. Haa sebut kulit cantik semua nak baca.. semua berminat kan kan. Sebelum tu kita baca dulu apa itu CoQ10 iaitu salah satu bahan utama produk ini.
 
CoQ10 ialah nutrien larut lemak semulajadi yang terdapat dalam setiap sel badan. 
  • Ia bertanggungjawab menghasilkan tenaga dalam setiap sel. 
  • Ia juga merupakan antioksida semulajadi.. 
  • CoQ10 membantu menguatkan otot jantung. 
  • CoQ10 membantu mencegah pengoksidaan kolestrol jahat dan 
  • CoQ10 juga berfungsi memastikan salur darah fleksibel untuk tekanan darah yang sihat.
  • Dan yang lebih menarik CoQ10 juga membantu membaiki peredaran darah. Ini bermaksud ia membekalkan oksigen dan nutrisi untuk menghasilkan sel baru yang lebih muda. 
  • CoQ10 membantu kulit lebih cerah dan berseri. 
  • CoQ10 juga untuk perlindungan matahari semulajadi, meningkatkan kesuburan dan meningkatkan tenaga lebih2 lagi jika anda mengalami sindrom keletihan yang kronik dan juga mampu untuk meningkatkan keupayaan mental (migrain, sakit kepala dan loya)
Credit : Cery
Tahap CoQ10 semulajadi dalam badan berkurang apabila kita meningkat usia. Sebab tu salah satu alternatif adalah mengambil CoQ Health Plus Shaklee. Ia mengandungi 3 bahan utama iaitu CoQ10, Vitamin E, Green Tea. Apa yang membezakan CoQ Health Plus dengan produk lain adalah CoQ10 Shaklee adalah daripada yis ekstrak semulajadi sama seperti yang dihasilkan oleh badan. dan Oh ya.. satu lagi. Shaklee memiliki sistem penyerapan yang dipatenkan.

Menarik bukan.. Jom mulakan hari dengan pengambilan CoQ Health Plus Shaklee...LOL !!

'AKU' dan 'RAYA'

Tinggal lagi sehari jer lagi untuk Umat Islam di Malaysia berpuasa dan seterusnya menyambut Hari Raya Aidilfitri (1 Syawal). Persiapan 'Aku' untuk diri sendiri!!!...Ermmmm...apa pun tak prepare...haishhhh..tak ler excited mana pun...Cam tak ader perasaan lak tahun nih berbanding tahun lepas....

Baju raya ---> tiada kurung moden atau kebaya tahun nih...pakai jer le jubah yang dah dibeli 6 bulan lepas. Merelik2 jubahnya...tuh yg tak pernah berpakai...
Kasut raya ---> tiada yang baru sebab dalam kereta ada 6 pasang yang jarang2 dipakai.
Tudung raya ---> tiada shawl moon dibeli sebab tak jumpa yang berkenan.
Kuih raya ---> kerepek pisang 3 kilo, biskut sampan 50 ketui ajer.
Lemang raya  ---> hampir 10 tahun dah tak buat sendiri...beli 5 batang jer. Sejak berpindah ke perumahahan mmg tak pernah buat lemang. Kalau duk rumah kampong dulu..pasti buat...
Cuti raya ---> tak apply cuti extra. Bg peluang pada officemate yang jauh. Biarlah 'Aku' jaga office.
Langsir raya ---> tak pernah bertukar sejak 9 tahun lalu...hehehe..giler cantik lagi langsir rumah 'Aku' tu...tak nak membazir..langsirnya kat sliding door jer...alih2 kena selak gak nak kasi pencahayaan yang terang konon.
Duit raya ---> dah tukar nak bg kat anak buah...roper2nya..'Aku' dah ada 10 org anak buah...anak aku jer yang belum ada lagi..masih kat SYURGA.
Angpaw raya ---> PETRONAS punya angpau cantik sgt2...syg nak bagi kat orang especially budak2 kan...confirm tak sempat sampai pagar luar umah, dah kena buang...'Aku' bg angpau tesco jer ler erk...ha3....teruk punyer perangai kan...!!!

Yang pastinya setiap kali raya 'Aku' dan mak pasti buat rendang hitam paling tidak 3kg...Haaa..lebih kurang gini ler ropernyer rendang hitam Mak dan 'Aku'. Resipi turun temurun. Sekarang ni turun ke 'Aku' plak. Gambar ehsan google jer....so...pg2 sok tugas 'Aku' beli daging untuk dimasak dan seterusnya duduk bersila potong daging kat dapur sehinggalah ke sudah memasaknya. Memandangkan Mak 'Aku' ada darah tinggi, maka aku hanya beli daging ber'ais' jer ler tahun nih...selalunya daging segar...last year RM23 sekilo daging segar...fuhhhh...mahal beb...thn ni tak tahu ler baper RM plak kan...
Tak lupa juga biler aku dah pandai wat kuah kacang ayam yang sedap hingga menjilat jari...ha3...yo2 jer sedapnyer..tapi mmg sedap pun ..he3... boleh dikatakan setiap tahun menu ni wajib. Tahun ni tak tau cam ner..sama ada rajin ke tidak 'Aku' membuatnya. Tgk ler dulu cam ner...stok nasi impit ader lagi..tinggal nak beli kacang tanah jer lagi ngan 'Ayam'. Selalunya aku wat 2 ekor ayam...Klu rajin aku buat ler nanti...dalam kepala ni byk yang dipikirkan untuk masak. Meehoon SUP pun tersenarai..laksa pun tersenarai...finalize jer belum lagi..

Di kesempatan ini.. 'Aku' ingin mengucapkan selamat hari raya untuk uols semua yang rajin singgah ke blog usang tak berwarna warni ni...

Oh yer...Bisnes Shaklee tetap berjalan seperti biasa yer...seronok kumpul CASH dari Shaklee setiap 14 hbln setiap bulan. Memang tak pernah putus duit sejak berShaklee ni. Saper yang nak bagi 2-3k setiap bulan..betul tak...??? Nak belanja raya pun tak semput2...Saper2 yang nak order Shaklee, sila2 roger yer.
LOL - Nurul.

Monday, August 5, 2013

Rahsia ISTERI untuk SUAMI ...** 18 SX **

Lumrah bila seorang isteri dah jadi ibu, masalah hubungan suami isteri kadangkala menjadi isu utama. Maklumlah, kadang-kadang dek kerana penat menguruskan anak, apa lagi bagi ibu yang menyusu dan juga bekerja, nak melayan suami tu kadang-kadang jadi penat. Mood nak bersama pun ada pasang-surut.  

Itu belum masuk keadaan fizikal yang berubah. Maklumlah, bila anak dah lahir, ada la part yang dah longgar sana sini kan. Tapi, jangan biarkan perkara macam ni menghantui anda. Bak kata orang tua-tua, jaga suami pada 3 benda : perutnya, nafsunya, minatnya. Tiga benda ni kalau semuanya tip-top, insya-Allah pasti terikat hatinya.

Ya, apakah rahsia seorang isteri untuk kekal remaja untuk suami? 

Ehemm.. sebelum tu, dah ramai mengakui dan merasai tentang hal ini. Siapa tak seronok bila kena puji dengan suami.  

Apakah rahsia itu? Inilah rahsianya.. vitamin rahsia, senjata seorang isteri.

 
Alfalfa dan Vitamin E, antara vitamin rahsia seorang isteri. Aha, ada lagi… kalau nak tahu lebih lanjut tentang vitamin-vitamin rahsia seorang isteri ni, sila contact saya.
 
 Memang best sangat, lagi2 untuk isteri-isteri yang bermasalah seperti:-
  • Masalah keputihan 
  • Masalah ‘kelonggaran’ 
  • Kurang nafsu untuk bersama suami 
  • Kurang ‘kehangatan’ 
  • dan sebagainya

Jadikan hubungan lebih mesra, en.abang suka… isteri pun gembira

Kalau minat nak tahu lanjut & nak cuba, boleh terus isi borang order, atau email/SMS saya. Jangan buat en.abang ternanti-nanti.
husband shaklee 
 
 Shaklee id : [921401]
Call.SMS : [013-4381929]
Whatsapp : [017-4387016]
Email : [cnurul79@yahoo.com]
Pengedar AKTIF Shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  

Thursday, August 1, 2013

[PROMO AUG'13] Advance Joint Health Tablet - AJHT

Update sket tentang promosi awal bulan August'13. Advanced Joint Health Tablet (AJHT)! January lepas, SHAKLEE wat promo AJHT juga. Kini sekali lagi, promo AJHT..

Buat pengguna Shaklee, pasti ramai dah alert tentang promosi bulanan dari Shaklee kan? Satu produk yang terpilih dipromosi sepanjang bulan. So dalam setahun akan ada 12 produk berbeza-beza dari rangkaian produk Shaklee akan dipromosi ikut giliran yang ditentukan Shaklee. Jadi buat mereka yang baru nak berkenalan dengan produk Shaklee jangan lepaskan peluang beli la time promosi ni. Dapat harga lebih JIMAT! Apa promosi dari Shaklee? BUY 6 FREE 1! Bulan ni AJHT menjadi produk pilihan. Apa yang best pasal produk ni?
 

 Shaklee id : [921401]
Call.SMS : [013-4381929]
Whatsapp : [017-4387016]
Email : [cnurul79@yahoo.com]
Pengedar AKTIF Shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.