nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Friday, February 1, 2013

Kalori dibakar ketika TIDUR?? Saya suka TIDUR...

CN share di sini 7 tips bakar kalori ketika tidur yang mana kebiasaanya jika diaplikasikan  ke dalam kehidupan sehari-hari dapat membantu anda menurunkan berat badan ketika lena diulit mimpi. Sumber : maulanar blog info.
  • makan malam 6 jam sebelum tidur.CN selalu makan sebelum jam 7pm.
  • berjalan setelah makan. Ermmm...ini klu siang hari ok ler..klu dah mlm tak kut..
  • latihan kekuatan fisik membantu meningkatkan metabolisme tubuh. Ini jarang-jarang CN buat.
  • Tidur dalam bilik yang sejuk. Rumah CN tak ader air-con. Cuma kipas jer ada.
  • Minum teh hijau untuk energik esok hari. Yessss....CN minum teh hijau.
  • Tidur 7-8 jam setiap malam. Kadang2 terlebih 8 jam...hahaha
  • Rilek sebelum tidur. CN baca buku sebelum tido..kasi cepat lena. confirm tak hbs pun 1 page.he3
Di saat CN dating ngan Mr. Google..CN ber'blogwalking' dengan blog2 lain..nak upkan traffic motifnya.. Maka..bermula ler perkongsian info di bawah nih plak. CN baca artikel dari blog nani ni plak.

"...I just read an article from the internet .. I Google-d about calories burnt while sleeping.. It was happened to me everyday..and I keep asking myself..how does it burnt.. so, I think I know why my weight is getting lower after I woke up from the bed.. Actually setiap kali before tido mesti saya timbang berat dulu..then bila bangun,,aik,,berat turun ekk...hehe..nak tau kenape???AArticle tu gtau, metabolisme badan akan naik bila suhu bilik kita sejuk, badan akan bakar banyak kalori to keep our body warm..and can up the metabolism's rate..sebab tu kalau kt oversea, author tu sarankan untuk turunkan suhu heater. to let the body works on their own to keeps the body warm..sekarang kan sejuk..sebab ujan la lau kat malaysia ni..hehe..mmg tiap2 malam saya tdo selimut 2lapis siap bersweater lagi. pastu, kena avoid makan carbohydrate at least 6hours before sleep.When the body is low on carbohydrates, it starts using calories to burn fat for energy. If there are no carbohydrates in your system before bedtime, your body will burn more calories and burn fat for energy.and yet..Sleep for more than seven hours to burn more calories at night. Getting more sleep will not only help you burn more calories at night, it will also help keep your metabolic rate higher during the day burning even more calories. hahaha..i likeee sleeping..hehehehe...tapi kalau lama2 sangat pening kepala..hehehe. Pastu dia cakap lau nak bagi bakar labih kalori lagi, dia suruh minum air green tea before tdo. faedah green tea ni untuk meningkatkan metabolism badan utk membantu membakar banyak kalori lagi.." 

Haa..tu dia..jgn mkn karbohidrat 6 jam sebelum tidur...dan minum green tea sebelum tidur... lagi byk kalori yg akan dibakar ketika tidur..sape kater tido tuh menggemukkan. Tapi, common sense la kan..jgn ler makan jer terus tido, makan je terus tido..hari2 cam tu...bukan gemuk jer..malah, yang pastinya boleh membahayakan kesihatan tau!!!. So..."Jangan tidur selepas makan".


dan bila cakap tentang Green Tea..teringat kat Shaklee Cinch Tea Mix~~combination white,red and green tea~. (actually cinch tea mix ni antara produk under weight management sbb teh ni rendah kalori..so kalau org nak diet..bolehla minum teh ni...)
 
Jika berminat nak dapatkan produk ini, silalah sms/email CN.
Price list : SINI
Shaklee id : [921401]  
Call.SMS : [013-4381929]
Email : [cnurul79@yahoo.com]

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))