S.O.B and ME

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer). Blog ini lebih kepada perkongsian pengalaman dan testimoni-testimoni saya sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni-testimoni keluarga dan customer-customer saya. Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Happy to accept more and more customer to connect you to a healthy living with SHAKLEE. Always safe, Always Works, Always Green. A right start to Good Nutrition. Better late than never. Delivery throughout Malaysia

Shaklee ID: 921401 | cnurul79@yahoo.com | sms / whatsapp 017-4387016

Kepada sesiapa yg ingin mendapatkan khidmat nasihat percuma berkaitan produk Shaklee, boleh hubungi saya. Saya akan suggest suplemen2 mengikut keperluan badan dan bajet anda.

Juga kpd mereka2 yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya. Yuran pendaftaran adalah sbyk rm65 sahaja untuk seumur hidup. Setelah anda didaftarkan saya akan masuk kan anda dlm group. InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin. Jika betul2 fokus dlm ms 3 bln ke atas insyaAllah akn merasa income 4 angka. Alhamdulillah...setelah hampir 11 bulan berbisnes sudah lbh krg 10 orang ahli group kecil saya yg merasa pendapatan 4 angka.So amazing!

Anda nk join? Jommmm!

Nabi Muhamad SAW bersabda yg bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"..(Al-Tirmizi)

Friday, February 1, 2013

Kalori dibakar ketika TIDUR?? Saya suka TIDUR...

CN share di sini 7 tips bakar kalori ketika tidur yang mana kebiasaanya jika diaplikasikan  ke dalam kehidupan sehari-hari dapat membantu anda menurunkan berat badan ketika lena diulit mimpi. Sumber : maulanar blog info.
  • makan malam 6 jam sebelum tidur.CN selalu makan sebelum jam 7pm.
  • berjalan setelah makan. Ermmm...ini klu siang hari ok ler..klu dah mlm tak kut..
  • latihan kekuatan fisik membantu meningkatkan metabolisme tubuh. Ini jarang-jarang CN buat.
  • Tidur dalam bilik yang sejuk. Rumah CN tak ader air-con. Cuma kipas jer ada.
  • Minum teh hijau untuk energik esok hari. Yessss....CN minum teh hijau.
  • Tidur 7-8 jam setiap malam. Kadang2 terlebih 8 jam...hahaha
  • Rilek sebelum tidur. CN baca buku sebelum tido..kasi cepat lena. confirm tak hbs pun 1 page.he3
Di saat CN dating ngan Mr. Google..CN ber'blogwalking' dengan blog2 lain..nak upkan traffic motifnya.. Maka..bermula ler perkongsian info di bawah nih plak. CN baca artikel dari blog nani ni plak.

"...I just read an article from the internet .. I Google-d about calories burnt while sleeping.. It was happened to me everyday..and I keep asking myself..how does it burnt.. so, I think I know why my weight is getting lower after I woke up from the bed.. Actually setiap kali before tido mesti saya timbang berat dulu..then bila bangun,,aik,,berat turun ekk...hehe..nak tau kenape???AArticle tu gtau, metabolisme badan akan naik bila suhu bilik kita sejuk, badan akan bakar banyak kalori to keep our body warm..and can up the metabolism's rate..sebab tu kalau kt oversea, author tu sarankan untuk turunkan suhu heater. to let the body works on their own to keeps the body warm..sekarang kan sejuk..sebab ujan la lau kat malaysia ni..hehe..mmg tiap2 malam saya tdo selimut 2lapis siap bersweater lagi. pastu, kena avoid makan carbohydrate at least 6hours before sleep.When the body is low on carbohydrates, it starts using calories to burn fat for energy. If there are no carbohydrates in your system before bedtime, your body will burn more calories and burn fat for energy.and yet..Sleep for more than seven hours to burn more calories at night. Getting more sleep will not only help you burn more calories at night, it will also help keep your metabolic rate higher during the day burning even more calories. hahaha..i likeee sleeping..hehehehe...tapi kalau lama2 sangat pening kepala..hehehe. Pastu dia cakap lau nak bagi bakar labih kalori lagi, dia suruh minum air green tea before tdo. faedah green tea ni untuk meningkatkan metabolism badan utk membantu membakar banyak kalori lagi.." 

Haa..tu dia..jgn mkn karbohidrat 6 jam sebelum tidur...dan minum green tea sebelum tidur... lagi byk kalori yg akan dibakar ketika tidur..sape kater tido tuh menggemukkan. Tapi, common sense la kan..jgn ler makan jer terus tido, makan je terus tido..hari2 cam tu...bukan gemuk jer..malah, yang pastinya boleh membahayakan kesihatan tau!!!. So..."Jangan tidur selepas makan".


dan bila cakap tentang Green Tea..teringat kat Shaklee Cinch Tea Mix~~combination white,red and green tea~. (actually cinch tea mix ni antara produk under weight management sbb teh ni rendah kalori..so kalau org nak diet..bolehla minum teh ni...)
 
Jika berminat nak dapatkan produk ini, silalah sms/email CN.
Price list : SINI
Shaklee id : [921401]  
Call.SMS : [013-4381929]
Email : [cnurul79@yahoo.com]

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Tingggalkan Jejak