nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Tuesday, February 26, 2013

Beza ESP dan SOYA Biasa

Sejak akhir2 ini, ramai sangat yang bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa. Di sini saya buat sedikut summary dan pemahaman supaya setiap kita yang amil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu bari kita yakin dan bila yakin baru lah khasiatnya akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kita inginkan. Makan tanpa ilmu tak bermakna apa-apa malah akan memberi impak yang tidak bagus sebab kita akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kita tak mendapat khasiat yang sepenuhnya dari apa yang kita makan dan ambil.

ESP ialah protin dan kenapa protin penting?
  • sebab protin adalah makan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot, organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu2 badan yang lama dengan tisu yang baru, menggantikan tisu yang rosak kepada tisu yang baru.

APA yang BEST tentang ESP?
  • merupakan sumber "Protein Lengkap" dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol dan terbukti secara klinikan dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yang aktif, disamping membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
  • membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah. Kandungan lemak dalam ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. Dan yang paling penting tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet. 
  • mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
  • menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri. Membantu hilangkan parut jerawat di muka, memberi tenaga berpanjangan serta menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
  • Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur. Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan  menyokong kesihatan jantung dan prostat. 
  • ESP jika diambil bersama supplement2 lain akan membantu penyerapan yang lebih baik semua supplement yang kita amibil. Cepat menyerap dan kesan yang lebih baik berbanding mereka yang tidak ambil bersama ESP. 
Lagi detail di SINI  

Berminat untuk mendapatkan ESP, sila hubungi saya untuk mendapatkan price after discount atau pm ker FB sini

No comments:

Post a Comment