nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Thursday, March 21, 2013

Ketahui mengapa ESP & OsteMatrix gabungan TERBAIK !!

Sekiranya anda menyusukan anak anda, anda peru mengambil berat tentang apa yang anda makan. Hal ini kerana kebanyakkan nutrien yang terkandung di dalam makanan yang diambil akan membentuk susu. Jadi, aspek pemakanan yang betul dapat menjamin pertumbuhan bayi yang sihat selain membolehkan anda menyusu dengan baik. 

Semasa menyusukan bayi, sudah semestinya anda memerlukan tenaga tambahan. Oleh kerana itulah anda memerlukan tenaga tambahan sebanyak 50 kcal pada enam bulan pertama dan 400kcal untuk enam bulan selanjutnya.

Protein
Semasa menyusu, keperluan protein meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protein, hal ini akan menjejaskan penghasilan susu. Protein tambahan boleh didapati daripada susu, produk tenusu, telur, dagin, ikan, ayam, kacang, bijirin dan kekacang.
 

Kalsium
Kalsium bukan sahaja penting ketika anda hamil malah sangat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan pertama, bayi bergantung sepenuhnya kepada susu ibunya. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan.  
 
Vitamin
Di samping zat makanan yang lain, pengambilan vitamin perlu diawasi. Vitamin A, B kompleks, C, K, niasin dan asid folik merupakan antara vitamin utama yang perlu ditingkatkan pengambilannya semasa penyusuan bayi.
 
Air
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan bayi. Cecair yang diperlukan untuk penghasilan susu yang mencukupi. Jadi anda digalakkan meminum lebih banyak air. Seperti yang disarankan minumlah 2 liter sehari atau lebih. Akan tetapi, jangan minum berlebihan. Minum sekadar untuk menghilangkan dahaga.
 
Jadi dalam memastikan keperluan zat makanan ibu menyusu, antara Vitamin Shaklee yang boleh membantu adalah Energising Soy Protien (ESP) dan Osteomatrix @ Kalsium with Magnesium. 
 
Kepada ibu yang menyusukan anak, jangan ragu-ragu untuk mencuba ESP dan Ostematrix kerana ia membantu ibu semua mempercepatkan penghasilan susu ibu.  Inginkan harga promsi hebat bulan ini... Email saya for details!!

Berminat? 

Call.SMS :: 013-4381929
Email: cnurul79@yahoo.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

** Testimoni ini adalah pengalaman sendiri dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

No comments:

Post a Comment