nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Wednesday, March 6, 2013

Vitamin yang BOLEH dan TIDAK BOLEH diambil oleh ibu mengandung

Petang ini, just nak summarizekan tentang list of supplement yang tidak boleh diambil oleh ibu-ibu mengandung [preggy mommy]. Ini kerana ramai juga yang sms saya, tanya ibu mengandung boleh consume alfalfa atau tak? Vitamin E boleh ambil ker? Ok..di sini, saya akan listkan dan akan terangkan serba sedikit mengapa ibu-ibu mengandung tidak digalakkan pengambilan sesetengan vitamin2 tersebut.
Antara vitamin-vitamin yang ibu mengandung perlu elakkan adalah;
 • Alfalfa complex
 • DTX complex
 • Collagen powder
 • Garlic Complex
 • Herblax
 • Lecithin
 • Caratomax
 • Nutriferon
 • Vitamin E complex
 • GLA complex
 • Vivix
Ermmm..banyak jugak yer yang tidak boleh ambil !!..tapi nak wat cam ner...ini kerana vitamin-vitamin di atas adalah bersifat antioksidan yang tinggi seperti Vitamin E, Caratomax, GLA dan nutriferon. Ada juga yang bersifat panas seperti Garlic, Ginger, Alfalfa dan Vivix. So...memang tidak digalakkan untuk ibu-ibu mengandung bagi mengelakkan dari memberi kesan yang kurang baik pada baby. Walau bagaimanapun, jika ada keperluan untuk mengambil, anda perlulah merujuk dan mendapatkan nasihat daripada Doktor terlebih dahulu. Mereka lebih arif untuk menentukan setiap keperluan tubuh badan anda. Di sini, saya jufa listkan vitamin-vitamin yang dicadangkan untuk anda ibu-ibu mengandung.
http://2.bp.blogspot.com/_SBOJ4j78aI0/S-4CeG_xdDI/AAAAAAAAA0Q/KOVnjkEMo_k/s400/pregnant-woman--thumb10683078.jpg
Picture : Google
 • ESP : Protein soya untuk mebekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Soya non-GMO ni sangant bagus dan rasanya juga sedap. Ramai customer yang 'declare' kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.
 • B Complex : Kandung asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi. 
 • Vitamin C : penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit. Perubahan hormon ketika mengandung mungkin ada ibu-ibu mengandung mengalami kulit berjerawat, kulit kusam dan sebagainya. Walapun Vitamin juga bersifat antioksidan, tetapi kadar antioksidannya tidak lah setinggi Vitamin E dan A. Boleh diambil oleh ibu-ibu mengandung.
 • Vitalea with iron formula : mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformualsikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low Hb, sangatlah digalakkan pengambilan Vitalea ini.
 • Ostematrix : Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby. Kerana itulah badan sering saring, gigi rosak dan lain-lain lagi. Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.
 • Omeag Guard : Ini biasa diambil pada trimester 2 dan 3 bagi perkembangan otak bayi. 
Ok..bagaimana? Adakah perkongsian info ini membantu anda? Hopefully dapatlah merungkai serba sedikit pertanyaan yang diajukan oleh kawan-kawan di luar sana.
Untuk info lagi lanjut bolehlah kita chat online di ym cnurul79 atau sms 013-4381929.
** these statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease. 

No comments:

Post a Comment