nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Monday, July 15, 2013

Mengawal dan merawat kencing manis dengan SHAKLEE

Penyakit kencing manis (Bahasa Melayu = Dabetes melitus ; Bahasa Inggeris = Diabetes melitus) merupakan sejenis penyakit dengan keadaan hiperglisemia iaitu tinggi kandungan glukosa dalam darah, terutama selepas pengambilan makanan.

Daripada makanan, badan mengeluarkan tenaga untuk menjalankan tugas seharian- makanan berkanji dan bergula (makanan karbohidrat) ditukarkan kepada glukos (gula) dan ia digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga. Glukos adalah punca utama yang memberi tenaga.
Secara normal, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga. Bagi orang yang menghidap penyakit kencing manis, organ pankreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya mengakibatkan glukos (gula) tidak dapat memasuki sel-sel badan menyebabkan kadar gula dalam peredaran darah menjadi tinggi

Gula yang berlebihan akan disingkirkan badan melalui air kencing dan inilah sebabnya penyakit dikenali sebagai penyakit kencing manis.

Tanpa insulin, sel-sel badan tidak dapat menerima glukos, walaupun kadarnya amat tinggi dalam peredaran darah. Ini juga menybabkan badan kurang bertenaga.
Sumber SINI

Suplemen Shaklee yang disyorkan bagi Pesakit Kencing Manis
  • Vivix : merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia serta amat membantu memelihara otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihatan dan kesejahteraan.
  • GLA Complex :  Menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah dan berkesan untuk diabetes semasa usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi. 
  • B Complex : Menukarkan makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus megurangkan masalah keletihan.
  • Zink : Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
  • ESP : membantu menurunkan bacaan kencing manis dan menurunkan nafsu kepada makanan yang manis.

Jika perlukan maklumat lanjut, sila hubungi:
Shaklee id : [921401] 
Call.SMS : [013-4381929]
Whatsapp : [017-4387016]
Email : [cnurul79@yahoo.com]

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))