nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Sunday, May 12, 2013

Vivix Penawar SLE

Dapatkan VIVIX harga jimat May 2013
Systemic Lupus Erythematosus atau Lupus eritematosus sistemik (SLE/LUPUS) adalah radang teruk (keradangan kronik) yang disebabkan oleh penyakit autoimun yang mana sistem pertahanan badan yang tidak normal melawan tisu badan sendiri.

Saya kongsikan pengalaman Master Iffah dalam mencari penawar untuk penyakit SLE yang dihidapinya.

credit: Cik Fauziah Hamzah (Cik Pau; www.sweetpearls.com) dan Master Iffah.
Seperti yang saya janjikan ingin berbagi cerita Master Iffah tentang betapa beliau tak putus asa mencari penawar bagi penyakit SLE yang dihidapinya.

"Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RAatau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri penyebabnya.. Tentu sudah banyak yang telah tahu tentang masalah kesehatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:

Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat – anemia
1998 – Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah.

1998 – 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemia yang berpanjangan tetapi masih aktif berolahraga, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan matematika yang mudah pun tidak bisa mengerjakan – sampai Iffa nangis-nangis dengan En Khalid minta kelas extra – Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
 
2003 – 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and memang tidak mampu untuk bangun dan pergi kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA – modern, homopati, alternatif, syifaa dll… tetapi usaha tidak berjaya…

Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis – berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sehat bersama anda semua hingga hari ini.

Ok, cukup setakat itu tentang sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui tentang sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran tentang sakit ini.

Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang penderita.. terdapat juga obat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini – jangan marah ya doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i’d like to stay healthy but with natural ways).

Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ini mudah dapat infection)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT.."

Alhamdulillah… dengan kuasa Allah juga Iffah mendapat kesembuhan. saya doakan semoga Master Iffah akan kekal sehat dan tak jemu menyebarkan kebaikan khasiat makanan tambahan dari sumber asli iaitu Shaklee…"

Info & Pesanan Produk SHAKLEE:
[✔] PM : Fanpage | RSKL
[✔] SMS : 013-4381929 (Nurul)
[✔] Email : cnurul79@yahoo.com

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

No comments:

Post a Comment