nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Thursday, July 17, 2014

Petua mencerahkan dan memutihkan kulit muka

Alang2 rehat kul 1pm-2pm time bulan poser ni, maka saya baca kat internet topik tentang nak cerahkan kulit muka secara semulajadi (tanpa telan dan tepek produk2 beracun bagai ni..hihihi). Maka, dengan ini saya jumpa petua2 dibawah. Jemputlah baca dan kalau rajin haa amalkan lah..hihhi
  • BARLI : Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh serbuk barli tersebut dengan sedikit perahan air limau nipis dan air masak. Sapukan bancuhan tersebut dengan rata di wajah anda sebelum tidur. Untuk mendapatkan hasil, amalkannya sekurang-kurangnya seminggu sekali. InsyaAllah anda akan dapat lihat hasilnya nanti. 
  • BERAS PULUT : Ia berfungsi untuk menanggalkan daki dan sel-sel mati serta menghaluskan kulit. Manakala serbuk beras pulut khusus untuk menanggalkan sel kulit mati, mengurangkan parut, di samping memerah dan memutihkan kulit wajah dan badan. Cara-Caranya: 
  1. Rendam beras pulut hingga lembut, kemudian tumbuk sehingga lumat.
  2. Sebelum mandi, lumurkan seluruh badan dengan beras yang ditumbuk
  3. Biarkan lumuran tadi separuh kering dan sental kulit anda perlahan-lahan.
  4. Bilas badan anda dengan air mandian. Amalkannya sekerap yang mungkin.
  5. Untuk hasil yang terbaik amalkan,2 kali seminggu.Kulit tubuh anda dijamin akan cerah.
  • NENAS : Ambil bahagian dalam nenas yang keras (palu) lalu gosokkan ke seluruh bahagian badan. Bilasa badan dengan sebersih-bersihnya. Amalkan setiap pagi dan petang. InsyaAllah kulit anda akan lebih putih, cerah dan berseri.
  • TIMUN : Parut isi timun atau hancurkan, campurkan bersama perahan limau. Tempek ke muka dan tunggu sehingga kering. Sesudah itu, bolehlah dibilas dengan air bersih atau air suam. Nak cepat hasilnya, buat setiap malam.
  • LOBAK MERAH : Parut sebatang lobak merah dan satukan bersama sebiji kuning telur dan sedikit jus limau nipis sehingga sebati. Tepek pada keseluruhan muka dan leher dan biarkan kering. Bilas dengan bersih. Amalkan tiga kali seminggu. ia menjadikan wajah lebih berseri, mulus, menegangkan kulit.
  • LIMAU NIPIS : Belah limau nipis menjadi 2,gosok pada wajah dan badan…kulit akan menjadi cerah, licin dan harum.. 
  • BERAS  : Ambil 1 gengam beras,tumbuk dan tambahkan air. kemudian sapu pada wajah sebelum tidur..ia dpt menghilanhkan jerawat batu dan of course putihkan wajah.. 
  • BUAH DELIMA : Buah delima mengandungi kandungan aktif yang merupakan agen pencerah kulit yang berkesan. Ia dapat mengenali bahagian yang berpigmentasi dan menghentikan komunikasi di antara sel bagi menghasilkan melanin. 
  • LABU : Tutup pori-pori pada wajah dengan buah labu yg bertindak membuang sel kulit mati. dgn campurkan puri labu,madu,cuka epal,tepung ubi,1 biji telur. 
  • KOPI : Serbuk akan menghasilkan minyak anti-oksidan. Ia berfungsi menghaluskan serta mencerahkan kulit anda.kalau nak putih satu badan just lulur kopi tersebut. Cara-caranya;
  1. Tumbuk biji kopi sampai halus
  2. Campurkan serbuk kopi dengan minyak zaitun dan tepung sengkuang mengikut kadar yang secukupnya.
  3. Kacau kesemua bahan hingga rata.
  4. Kemudian, sapukannya pada muka serta seluruh anggota badan anda.
  5. Sambil menyapu, gosokkan secara lembut campuran tadi pada tubuh anda.
  6. Seterusnya, biarkan ia selama 1 jam. Tujuannya supaya minyak dalam kopi tadi menyerap ke dalam tubuh anda dengan sempurna.
  7. Akhir sekali, bilas tubuh anda dengan air yang dicampurkan dengan sedikit garam. Lepas tu anda bolehlah mandi seperti biasa.
Sumber: Petua Memutihkan Muka Yang Berkesan | Fuh.My

Haa sekian petua yang menggunakan bahan2 semulajadi yang ada kat dapur atau pasar. Bagi siapa2 yang memang pengguna produk jenama Shaklee yang sememangnya terkenal dengan bahan yang semulajadi tu dan jika anda ada masalah kulit mengelupas teruk, kulit kering dan sebagainya especially baru pulang travel (kulit terjejas akibat perubahan suhu dan kurang air) maka saya syorkan anda amalkan Vivix 1-2 sudu besar sebelum tidur dan segelas ESP, Bangun pagi pula segelas COLLAGEN dengan air kosong, 2 biji vitamin C, 2 biji vitalea, 1 biji B Complex. Dan amalkan masker kolagen atau masker ESP + plain yogurt. Paling penting jangan lupa minum banyak air kosong. Sehari wajib 8 gelas okay. InsyaAllah tak sampai 3minggu, okay kulit tu... InsyaAllah.. berusaha tak salah yer tak..hihi..


Shaklee id : [921401] Pengedar Shaklee Perak 
SMS / Whatsapp : [017-4387016]
Email : cnurul79@yahoo.com 

LIKE Fan Page : PengedarShakleePerak 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
  1. nice sharing.. nanti nak try laa =)

    klik dove 2x ^^

    ReplyDelete