nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Wednesday, June 10, 2015

Hebatnya BIJI KURMA : Anda pasti tidak lagi ingin membuangnya

Sahabat pencinta Makanan Sunnah!
 
Ramadan Al Mubarak bakal menjengah lagi, Subhanallah bulan mulia untuk semua umat Islam. Ironinya bulan Ramadan akan dikaitkan dengan makanan baik untuk berbuka puasa iaitu KURMA atau TAMAR.
 
Kurma adalah buah ajaib, kecil pada saiznya namun jika diambil secara konsisten setiap hari, ianya adalah makanan terbaik buat kita umat manusia. Kaya dengan Glukos kerana itu ianya amat sempurna untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.

 
Namun pada post kali ini saya ingin berkongsi ilmu  dengan biji kurma. Biji kurma sangat banyak khasiatnya, untuk kulit dan juga boleh dibuat minuman seperti kopi jika anda makan kurma, jangan terus membuang bijinya. Simpan dan kumpul.

Cara cara memproses biji kurma;
  • Basuh biji kurma dan tos kering
  • Taburkan di atas dulang atau penutup periuk dan jemurkan seharian
  • Gorengkan biji kurma tanpa menggunakan minyak, goreng sehingga hangus. Pastikan biji kurna itam legam dan ketika ini biji kurma akan mengeluarkan bau harum dan wangi seperti biji kopi.. Erti kata lain, salai.
  • Tumbuk dengan lesung batu atau kisar dengan menggunaka pengisar kering. (jangan risau kerana terkstur biji kurma sudah garing dan tidak keras)
  • Simpan di dalam botol kaca dan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

Buku Islamic Medicine The Key To A Better Life hasil tulisan dan kajian Yusuf Al Hajj Ahmad membicarakan secara terperinci mengenai KURMA

1) Sebagai minuman penganti kopi, warnanya tidak segelap kopi tapi rasanya seakan akan kopi. Ianya memberi tenaga baik pada peminum

2) Anda juga boleh menggunakan serbuk biji kopi untuk membuat perapan daging dicampur dengan pelbagai rempah ratus dan Subhanallah perapan daging amat amat lembut

3) Digunakan sebagai scrub badan (saya akan kongsikan tips scrubbing dengan anda pada post yang lain) . Gabungan scrub biji kurma dengan #pevoo dan #madu akan membuatkan kulit badan anda selembut baby!. Natural? yes and safe!

4) Jika anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius dan kronik sehingga menyebabkan anda BOTAK!!! maka inilah natural remedy atau cara semulajadi untuk mengaktifkan sel kulit kepala yang sudah mati. Amalan menyapu biji kurma dicampur dengan Minyak Zaitun Ramallah Extra Virgin PEVOO , maka hasilnya adalah TERBAIK. Penggunaan secara Konsisten setiap hari sebelum tidur اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ akan membuatkan sel kulit kepala yang bermasalah kembali sihat dan anak anak rambut kembali keluar dengan sihat!!!
Masya ALLAH, tidaklah ALLAH SWT menyebut sesuatu yang baik di dalam AL QURAN jika tidak mendatangkan kebaikan dan barakah pada semua Umat Manusia
 
Apa yang penting, YAKIN, TAWAKAL dan ISTIQOMAH . Live and Love Sunnah

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, anda dibenarkan untuk share dengan rakan-rakan anda. Tekan butang share di bawah. Terima kasih.


Kredit : Munirah

Thursday, April 16, 2015

Saya tanggung Kos GST 6% anda untuk belian barangan SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Sedia maklum sudah lebih 2 minggu GST telah dilaksanakan. Ramai yang bertanya saya, SHAKLEE tak kena GST kah? Untuk pengetahuan semua, sempena GST hampir kebanyakan barangan kegunaan harian dikenakan GST (Goods & Services Tax). Semua rakyat Malaysia dah maklum dengan mekanisme GST bukan???

Asas GST
Shaklee juga tidak terkecuali daripada terlibat dengan GST. 



Shaklee ada menganjurkan talk untuk menerangkan tentang GST oleh unit kewangan Shaklee. Shaklee mengenakan GST terhadap DN price atau mudahnya harga ahli. Harga runcit kekal sama. Sebagai contoh, harga runcit ESP kekal sama seperti sediakala iaitu RM150. Tak berubah walaupun GST dilaksanakan. Cuma penyelarasan harga dibuat atas harga ahli. Saya tanggung kos GST 6%. Hehe. Anda bayar sama seperti dulu. Harga runcit kekal sama. Don't worry.  

Ni salah satu slide yang dikongsikan.

 FAQ tentang GST Shaklee



Kalau nak harga lebih jimat untuk makan sendiri, meh pakat ramai2 jadi ahli. Tak rugi pun jadi ahli sebab yuran keahlian adalah seumur hidup.

Kelebihan Ahli Shaklee


Hubungi saya untuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nurul Fazilah (Nurul) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-4387016

Wednesday, March 18, 2015

"Ko Makan Apa?"

Baru-baru ni terjumpa old friend yang hampir 20 tahun tak berjumpa..Selepas tamat form 5 (1996), masing2 bawa haluan sendiri..ada yang sambung belajar ada jugak yang terus kahwin..... Memang tak kenal dah rupa parasnya. Banyak yang dah berubah...Ai pun berubah jugak....hu3.

Korang perasan tak, kalau kita jumpa kawan kita dan kita tengok diorang makin cerah, or makin slim or makin gojes glowing cantik beza dari dulu.. kita akan tanya ' KO MAKAN APA".. kita tak tanya soalan lain.. tapi kita tanya ko makan apa..ha3...itu ler topik yang kaum hawa suka sembang...betul tak. Itu ler jugak soalan yang ditanyakan kepada Ai...

Haaaaa...meh Ai sharekan rahsia yang Ai setia amalkan sejak 2 tahun yang lalu tanpa jemu dan tanpa miss setiap hari. Tengokler video kat bawah ni eh. Selain itu Ai jugak suka makan ulam-ulaman dan sambal belacan atau budu yang ada cili api terangkat...ha3....dap nyerrrr..terliur lak dah....sob..sob...sob


So clip dari Far East HD ni menyimpulkan supplement yang membantu untuk cantik dan sihat dari dalam dan luar...Perlu difahamkan, bukan la dalam satu malam makan esok terus jadi CHE TA kan kan kan....he3. Ai pun setia sampai sekarang makan supplement ni. Cuma apa yang saya nak sampaikan.. KITA SEMUA ADALAH MODEL TERBAIK UNTUK BISNES DAN CARA HIDUP KITA....tak yah upah orang lain.. orang tengok kita berubah, orang pasti nak ikut....tu jaaa

Selamat menonton semua...kalau ada yang berminat bagaimana nak dapatkan supplement ni sebelum GST, hubungi saya eh...


Senior Supervisor Shaklee,
Whatsapp/sms : 017-4387016
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh


H

Monday, March 2, 2015

Halalkah Bisnes MLM ni? Ikuti kupasan Ustaz Azhar Idrus dan Dr Zaharuddin

Tahukah anda? MLM iaitu Network Marketing ini just a business model dan ia salah satu CARA pemasaran dlam bisnes sahaja. Jahat kah MLM ini? Halal kah MLM ini? Ramai yang masih tidak faham perjalanan business model ini. Jom kita ikuti 2 pandangan dari tokoh hebat Ustaz Azhar Idrus dan Dr Zaharuddin tentang ciri-ciri MLM yang halal.
 
 

Buat yang masih mencari-cari bisnes untuk menjana pendapatan ke-2, rebutlah peluan untuk terokai menjadi seorang usahawan Shaklee.

Tahukah anda, Shaklee telah dinobatkan sebagai Best Brand in MLM (nutritional supplement category) di majlis gilang gemilang Brand Laureate Award 2014/15. Alhamdulillah, walau segala cabaran dan dugaan yang melanda cycle 2014/2015 ni, kami dikejutkan dengan kemenangan award ni. Semoga setiap usaha kitda dan niat kita sentiasa diberkati dan diredhai Ilahi. Sesungguhnya jelas, Allah uji sebelum diberikan nikmatnya.

Ingat yer, sistem MLM dalam Shaklee adalah telus, adil dan No "fancy" atau "hidden agen" yang mengelirukan serta menjanjikan sekian ribuan ringgit dalam masa sekian-sekian. Ini bukan skim cepat kaya! No short-cut nak kaya! Hasil usaha bisness Shaklee semuanya tertakluk kepada usaha kita, strategy yang kita susun, ilmu yang kita ada dan kekuatan minda, emosi dan rohani anda, bukan tertakluk kepada JANJI UPLINE! Ingat tu!!!!

 
Hubungi saya
Sen Supervisor Shaklee
Whatsapp / SMS : 017-4387016 
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh