nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Thursday, April 16, 2015

Saya tanggung Kos GST 6% anda untuk belian barangan SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Sedia maklum sudah lebih 2 minggu GST telah dilaksanakan. Ramai yang bertanya saya, SHAKLEE tak kena GST kah? Untuk pengetahuan semua, sempena GST hampir kebanyakan barangan kegunaan harian dikenakan GST (Goods & Services Tax). Semua rakyat Malaysia dah maklum dengan mekanisme GST bukan???

Asas GST
Shaklee juga tidak terkecuali daripada terlibat dengan GST. 



Shaklee ada menganjurkan talk untuk menerangkan tentang GST oleh unit kewangan Shaklee. Shaklee mengenakan GST terhadap DN price atau mudahnya harga ahli. Harga runcit kekal sama. Sebagai contoh, harga runcit ESP kekal sama seperti sediakala iaitu RM150. Tak berubah walaupun GST dilaksanakan. Cuma penyelarasan harga dibuat atas harga ahli. Saya tanggung kos GST 6%. Hehe. Anda bayar sama seperti dulu. Harga runcit kekal sama. Don't worry.  

Ni salah satu slide yang dikongsikan.

 FAQ tentang GST Shaklee



Kalau nak harga lebih jimat untuk makan sendiri, meh pakat ramai2 jadi ahli. Tak rugi pun jadi ahli sebab yuran keahlian adalah seumur hidup.

Kelebihan Ahli Shaklee


Hubungi saya untuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nurul Fazilah (Nurul) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-4387016

Wednesday, March 18, 2015

"Ko Makan Apa?"

Baru-baru ni terjumpa old friend yang hampir 20 tahun tak berjumpa..Selepas tamat form 5 (1996), masing2 bawa haluan sendiri..ada yang sambung belajar ada jugak yang terus kahwin..... Memang tak kenal dah rupa parasnya. Banyak yang dah berubah...Ai pun berubah jugak....hu3.

Korang perasan tak, kalau kita jumpa kawan kita dan kita tengok diorang makin cerah, or makin slim or makin gojes glowing cantik beza dari dulu.. kita akan tanya ' KO MAKAN APA".. kita tak tanya soalan lain.. tapi kita tanya ko makan apa..ha3...itu ler topik yang kaum hawa suka sembang...betul tak. Itu ler jugak soalan yang ditanyakan kepada Ai...

Haaaaa...meh Ai sharekan rahsia yang Ai setia amalkan sejak 2 tahun yang lalu tanpa jemu dan tanpa miss setiap hari. Tengokler video kat bawah ni eh. Selain itu Ai jugak suka makan ulam-ulaman dan sambal belacan atau budu yang ada cili api terangkat...ha3....dap nyerrrr..terliur lak dah....sob..sob...sob


So clip dari Far East HD ni menyimpulkan supplement yang membantu untuk cantik dan sihat dari dalam dan luar...Perlu difahamkan, bukan la dalam satu malam makan esok terus jadi CHE TA kan kan kan....he3. Ai pun setia sampai sekarang makan supplement ni. Cuma apa yang saya nak sampaikan.. KITA SEMUA ADALAH MODEL TERBAIK UNTUK BISNES DAN CARA HIDUP KITA....tak yah upah orang lain.. orang tengok kita berubah, orang pasti nak ikut....tu jaaa

Selamat menonton semua...kalau ada yang berminat bagaimana nak dapatkan supplement ni sebelum GST, hubungi saya eh...


Senior Supervisor Shaklee,
Whatsapp/sms : 017-4387016
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh


H

Monday, March 2, 2015

Halalkah Bisnes MLM ni? Ikuti kupasan Ustaz Azhar Idrus dan Dr Zaharuddin

Tahukah anda? MLM iaitu Network Marketing ini just a business model dan ia salah satu CARA pemasaran dlam bisnes sahaja. Jahat kah MLM ini? Halal kah MLM ini? Ramai yang masih tidak faham perjalanan business model ini. Jom kita ikuti 2 pandangan dari tokoh hebat Ustaz Azhar Idrus dan Dr Zaharuddin tentang ciri-ciri MLM yang halal.
 
 

Buat yang masih mencari-cari bisnes untuk menjana pendapatan ke-2, rebutlah peluan untuk terokai menjadi seorang usahawan Shaklee.

Tahukah anda, Shaklee telah dinobatkan sebagai Best Brand in MLM (nutritional supplement category) di majlis gilang gemilang Brand Laureate Award 2014/15. Alhamdulillah, walau segala cabaran dan dugaan yang melanda cycle 2014/2015 ni, kami dikejutkan dengan kemenangan award ni. Semoga setiap usaha kitda dan niat kita sentiasa diberkati dan diredhai Ilahi. Sesungguhnya jelas, Allah uji sebelum diberikan nikmatnya.

Ingat yer, sistem MLM dalam Shaklee adalah telus, adil dan No "fancy" atau "hidden agen" yang mengelirukan serta menjanjikan sekian ribuan ringgit dalam masa sekian-sekian. Ini bukan skim cepat kaya! No short-cut nak kaya! Hasil usaha bisness Shaklee semuanya tertakluk kepada usaha kita, strategy yang kita susun, ilmu yang kita ada dan kekuatan minda, emosi dan rohani anda, bukan tertakluk kepada JANJI UPLINE! Ingat tu!!!!

 
Hubungi saya
Sen Supervisor Shaklee
Whatsapp / SMS : 017-4387016 
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh
 

Monday, February 23, 2015

Pelik Tapi Benar

Pelik tapi benar
Korang nampak pil vitalea yang besar gedabak tu berwarna hijau pekat. kan kan..

Tapi cuba korbankan sebiji buat eksperimen, bubuh dalam segelas air. Tak sampai 5 minit ia akan larut dan air takkan bertukar hijau walaupun pil tu kaler hijau. Tapi air putih bertukar sarat dengan warna asli larutan mineral dan vitamin dalamnya. KLIK SINI

Korbankan lagi sebiji, patah dua vitalea (tengok gambar keratan rentas vitalea),lihat biji2 putih kecik. Itu adalah bijian kanji yang apabila terlarut dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang 'terikat' dalamnya. Warna-warni yg terdapat dalam VitaLea tu adalah vitamin & mineral yg diekstrak dari sayuran dan buahan.

Shaklee

Always safe
Always work
Always green


Fakta menarik:
  • Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (100 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea. 
  • Vitalea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut explore tab. Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitalea kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” untuk membebaskan nutrisi di dalamnya. (pendek kata, penyerapan segera)
  • Disokong oleh 7 kajian klinikal.Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet. Pil hijau tp tak jd air hijau.. ni bukti bebas pewarna tambahan/tiruan 
  • Memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

notakaki : Sekali dah pilih Vitalea, selamanya takkan berpaling. Multivitamin, multimineral terhebat.

Berminat?
Shaklee ID : 921401
sms/whatsapp : 017-4387016 ~ Nurul