nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Thursday, August 20, 2015

Berniaga lain macam

Assalamualaikum semua.

Ringgit Malaysia jatuh lagi ker hari ini. Makin mengecil nilai RM kita sekarang yer. Dalam ilmu ekonomi, ini juga kita panggil sebagai inflasi dimana ia merupakan proses menurunnya nilai mata wang secara berterusan.

Tapi hari ni saya bukan nak bercerita pasal inflasi. Rini nak berkongsi dengan korang berkenaan dengan sembang-sembang saya bersama leader2 bisnes Shaklee saya. Antaranya ialah Tuan Haji Roslan Ghazali. Kalau korang sebahagian dari keluarga Shaklee, sure kenal Tuan Haji ni. Beliau setia sebagai pengguna Shaklee hampir 25 tahun. Sungguh bermotivasi perkongsian dari Tn Haji.. 

Betulkan seperti yang kita selalu dinasihatkan, kalau nak positif dan berjaya, selalu ler berhubungan rapat dengan mereka2 yang berjaya dan positif serta bermotivasi. Inspired people has inspired you, hence you are in the right place.

Teman-teman selalu tanya u biz apa? 
---> Saya jawab, Biz bantu orang lain capai impian mereka.

Produk apa yer?
---> Saya kongsi product kesihatan yang unggul dimana saya sekluarga sendiri telah mjadi pelaggan no 1 sejak 25 thn dulu.

Cara pemasarannya?
---> Direct dari individu ke individu (words of mouth advertising) online internet pun boleh.


Mane katalognya??
---> Diri dn kesihatan saya skluarga..omuka kami ..itu katalog sebenar. (Memang Tn Haji sihat dan nampak muda. Ini kenyataan yang tak dapat disangkalkan).


Boleh jad kaya ke buat biz ni??
---> Alhamdulillah bukan saya seorang je yang kaya tapi dah beribu orang telah pun berjaya dgn pendapatan 3,4,5 dan 6 angka sbln. (Yup, janji jangan putus asa jer. Apa2 bisnes pun semua atas kita sendiri. Orang sekeliling adalah penyokong sahaja. Kalau diri sendiri mudah kalah, bukan senang nak jadi kaya dan bukan susah nak jadi susah, itu le ibaratnya.)


Ekonomi meleset boleh ke bjaya??
---> Pengalaman saya 25 thn biz ni akan meletup selepas ekonomi turun sebab ramai yang nak cari peluang...(recession proof biz). (Yup, that is correct. Semakin ramai yang ingin mencari pendapatan lebih dengan membuat kerja part time. Cam saya lah kan, Shaklee ni bis part time saya. Alhamdulillah dapat tambah kat mana yang kurang.


Akhir kata; 

Kalau nak seribu daya...orang berjaya cari sebab manakala orang yang lambat bejaya asyik cari alasan serta tak fokus.

JOM bersama kita ubah masa depan sekarang...Kalau berminat untuk menjadi agen Shaklee yang sah boleh hubungi saya untuk urusan pendaftaran. Bila dah jadi agen, baru ler boleh nak enjoy makan sendiri dengan harga ahli. 

Rakan Shaklee anda
Nurul - 017-4387016 (whatsapp / sms only)


Tuesday, July 21, 2015

UITM Perak, September 2015 Intake

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Hi all,

Please, please, please!

To those anyone interested to become our family in Institute of Graduate Studies, UITM Perak, U may apply for September 2015 intake yer...feel free to surf their website.

Leh jadi my Junior. Hik3...





 XoXo

Tuesday, July 14, 2015

Ucapan Selamat Hari Raya

Assalamulaikum semua.

Disini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan Shaklee dan kepada semua pembaca blog "Nak Sihat Dengar Nasihat".

 Sampul duit raya tahun ni. Limited edition. Jemput datang rumah yer kalau nak angpau ni. :)

Pesanan saya, berhati2 ketika pulang ke kampung khasnya kepada korang di perantauan. Berpada2 juga dalam menjamu selera yer. Jangan lupa ambil Supplement Shaklee ni tau. Lebih2 lagi banyak sangat lemak di hari raya....he3. 

Selamat menjalinkan ukhwah dengan keluarga, sanak saudara dan jiran tetangga.

Senior Supervisor Shaklee, Whatsapp/sms : 017-4387016 Email : cnurul79@yahoo.com COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ


Senior Supervisor Shaklee,
Whatsapp/sms : 017-4387016
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh

Wednesday, June 10, 2015

Hebatnya BIJI KURMA : Anda pasti tidak lagi ingin membuangnya

Sahabat pencinta Makanan Sunnah!
 
Ramadan Al Mubarak bakal menjengah lagi, Subhanallah bulan mulia untuk semua umat Islam. Ironinya bulan Ramadan akan dikaitkan dengan makanan baik untuk berbuka puasa iaitu KURMA atau TAMAR.
 
Kurma adalah buah ajaib, kecil pada saiznya namun jika diambil secara konsisten setiap hari, ianya adalah makanan terbaik buat kita umat manusia. Kaya dengan Glukos kerana itu ianya amat sempurna untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.

 
Namun pada post kali ini saya ingin berkongsi ilmu  dengan biji kurma. Biji kurma sangat banyak khasiatnya, untuk kulit dan juga boleh dibuat minuman seperti kopi jika anda makan kurma, jangan terus membuang bijinya. Simpan dan kumpul.

Cara cara memproses biji kurma;
  • Basuh biji kurma dan tos kering
  • Taburkan di atas dulang atau penutup periuk dan jemurkan seharian
  • Gorengkan biji kurma tanpa menggunakan minyak, goreng sehingga hangus. Pastikan biji kurna itam legam dan ketika ini biji kurma akan mengeluarkan bau harum dan wangi seperti biji kopi.. Erti kata lain, salai.
  • Tumbuk dengan lesung batu atau kisar dengan menggunaka pengisar kering. (jangan risau kerana terkstur biji kurma sudah garing dan tidak keras)
  • Simpan di dalam botol kaca dan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

Buku Islamic Medicine The Key To A Better Life hasil tulisan dan kajian Yusuf Al Hajj Ahmad membicarakan secara terperinci mengenai KURMA

1) Sebagai minuman penganti kopi, warnanya tidak segelap kopi tapi rasanya seakan akan kopi. Ianya memberi tenaga baik pada peminum

2) Anda juga boleh menggunakan serbuk biji kopi untuk membuat perapan daging dicampur dengan pelbagai rempah ratus dan Subhanallah perapan daging amat amat lembut

3) Digunakan sebagai scrub badan (saya akan kongsikan tips scrubbing dengan anda pada post yang lain) . Gabungan scrub biji kurma dengan #pevoo dan #madu akan membuatkan kulit badan anda selembut baby!. Natural? yes and safe!

4) Jika anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius dan kronik sehingga menyebabkan anda BOTAK!!! maka inilah natural remedy atau cara semulajadi untuk mengaktifkan sel kulit kepala yang sudah mati. Amalan menyapu biji kurma dicampur dengan Minyak Zaitun Ramallah Extra Virgin PEVOO , maka hasilnya adalah TERBAIK. Penggunaan secara Konsisten setiap hari sebelum tidur اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ akan membuatkan sel kulit kepala yang bermasalah kembali sihat dan anak anak rambut kembali keluar dengan sihat!!!
Masya ALLAH, tidaklah ALLAH SWT menyebut sesuatu yang baik di dalam AL QURAN jika tidak mendatangkan kebaikan dan barakah pada semua Umat Manusia
 
Apa yang penting, YAKIN, TAWAKAL dan ISTIQOMAH . Live and Love Sunnah

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, anda dibenarkan untuk share dengan rakan-rakan anda. Tekan butang share di bawah. Terima kasih.


Kredit : Munirah