nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Tuesday, July 22, 2014

Shaklee & Israel

Bila bercerita tentang Gaza, ada yang memandang serong kepada kami Pengedar Shaklee..!! Ada yang menuduh kami buta hati kerana mengejar kekayaan dunia. Sanggup bersekutu dengan Israel. Sampai ada yang mempersoalkan berkat tak berkat rezeki kami. Berat sungguh tuduhan dan fitnah.

Tapi kami tersenyum dan terus tersenyum kerana kami tahu apa yang kami lakukan. Kami tahu apa yang mereka-mereka tidak tahu. Ingat ye, dosa Fitnah tu besar azabnya.

Kita hukum orang ikut yang kita nampak dan dengar saja apa percakapan org lain. Jikalau kita tahu yg tersirat di dlm hati, nescaya kita akan lebih waspada kawal lidah kita. Nescaya kita akan tambah taqwa kpd ALLAH.. Ya Allah !!! Mohon ihsankan dan sempurnakan zat intipati diri kita dan buatlah denganya tiang teguh untuk lindungi kita di dunia dan juga di akhirat dan kurniakan kita sangkaan baik terhadap setiap hamba Allah... Amin.

Alhamdulillah, takyah saya cakap banyak-banyak. Terima kasih Mr Roger Bradford dan Shaklee Malaysia for response. Sejuk hati kami bila terima email dari Shaklee Highest Management. "WE WANTED TO MAKE IT VERY CLEAR THAT SHAKLEE IS AGAINST VIOLENCE OF ANY KIND ANYWHERE IN THE WORLD." Ayuh para AglowJutawan tersayang, sekarang kita fokus untuk doa banyak-banyak dan memberi sebanyak yang mungkin (sebab tu kena pulun bonus besar jadi boleh beri banyak2)

Isu Shaklee sokong Israel, Shaklee sumbang dana ke Israel bukan satu isu baru. Kisahnya berpunca daripada website satu badan bebas namanya Keneseth Israel. Website tersebut telah mengelirukan banyak pihak dengan meletakkan logo rasmi Shaklee di websitenya. Siapa2 yang klik logo itu akan link ke page salah seorang ahlinya, Dave Miller dan ahlinya ini adalah pengedar bebas Shaklee. Sedangkan Shaklee tak terlibat menyumbang dana israel. Faham tak? Dan saya percaya ia menyebabkan ramai yang panik dan membuat andaian sendiri kononnya Shaklee sokong Israel, sumbang dana ke Israel dan macam2 lagi tuduhan dan andaian liar. Perkara ini pernah diajukan kepada Shaklee Malaysia dan mereka dah pun mengesahkan yang Shaklee tidak ada kaitan. Bila dah diterangkan, reda sekejap. Tapi biasa lah kan, dah nama pun isu berbangkit. Bila datang balik musimnya, ramai lagi yang membuat tuduhan dan andaian bukan2. Nah sekarang pihak Shaklee Management telah mengeluarkan kenyataan rasmi hitam putih berkaitan isu tersebut. Bacalah sendiri yer. 


Mana-mana yang masih ragu-ragu, yang masih tak puas hati, terserah. Niat saya nak berkongsi kebaikan. Tuhan sahaja yang tahu apa yang ada dalam hati saya dan niat saya. Ini bukan isu tegak benang basah atau apa. Kalau nak boikot, biar kita tahu kenapa dan mengapa, bukan sekadar andaian atau ikut-ikutan. Boikot ni bukan macam fesyen baju yang ada trend fesyen bermusim. Fahamkan terlebih dahulu istilah yahudi, zionis, israel dan maksud boikot sebenar-benarnya. Boleh baca di link UZAR : Hukum berbisnes dengan yahudi

Okaylah, panjang2 karang jadi cerita lain pulak :). Lebih baik saya terus berdoa dan membantu mana mampu. Mari warga AglowJutawan kita berusaha membuat lebih banyak kebaikan di mukabumi ini. Lagi banyak bonus dapat, lagi banyak kita boleh berikan ke jalan yang sepatutnya. Betul tak?. Bukan Dave Miller sorang je boleh buat dana, kita pun boleh kumpul dana dengan usaha kita sendiri. Jadi tanya diri kita banyak mana kita dah berusaha?  

Kesimpulannya, saya tetap sayang Shaklee sebab always safe, always work, always green dan yang penting Shaklee produk natural yang menentang segala bentuk keganasan kat dunia.


Shaklee id : [921401] Pengedar Shaklee Perak 
SMS / Whatsapp : [017-4387016]
Email : cnurul79@yahoo.com 

LIKE Fan Page : PengedarShakleePerak 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

#PrayforMH17 | Care for MH017 Fund with PETRONAS

Assalamualaikum and good day to all readers;

I was working in one of the subsidiaries of PETRONAS located in PERAK; Here I want to share with readers all about raising funds for the MH17. PETRONAS has been announced the setting up of a seed fund called ‘Care for MH017. We invite anyone and also all business corporation that wishes to contribute in this fund to assist the government in providing support to the families of the victims. Let's do our part now.
Dear Colleagues, 
We woke up this morning hoping that the disaster of MH17 was a just nightmare. We are deeply saddened by this shocking tragedy. As Malaysia still mourns over the unsolved disappearance of MH370, another aviation tragedy of this magnitude is simply incomprehensible.
MAS confirms that MH17 was carrying a total of 298 people – 283 passengers, including three infants of various nationalities, and 15 Malaysian crew members. Initial reports confirmed that the passengers include members from within our oil & gas industry. 
In light of this, PETRONAS has set up a seed fund named ‘Care for MH17’, which is intended to assist in providing support to the families of the victims. We have started the ball rolling with a RM10 million contribution, and we welcome other concerned corporate citizens from within and outside the oil & gas industry to pull their resources towards this fund. 
On a related note, I would like to also implore all members of my PETRONAS family, in this blessed month of Ramadan to step forth and partake in this endeavor. Those who wishes to contribute may do so by contacting careforMH017@petronas.com.my
While nothing in this world will undo this tragedy, let us not underestimate the small changes we can make. May our prayers and this small deed lighten the burdens of those in sufferings. 
Our heartfelt condolences, thoughts and prayers go out to all 283 passengers and 15 crews on board Flight MH17, and to their families and friends. 
TAN SRI DATO’ SHAMSUL AZHAR ABBAS  
President & Group CEO  
PETRONAS
18 July 2014
 

Monday, July 21, 2014

#PrayforGAZA : Terkini Perang hari ke 14 | Kisah briged Izuddin Al-qassam

Terkini | Perang Hari ke-14

Briged Izzuddin Al-Qassam sebentar tadi melaporkan berjaya menembak mati seorang tentera Israel di Bukit Rais di tengah Semenanjung Gaza.

Gaza 4:01 AM

Sumber;
GazaNow 
21.07.2014

Tengok syarat nak join Briged Izzudin Al-Qassam. Tu lah rahsia kekuatan dan kehebatan mereka. Briged ni lah yang berjaya lancarkan roket ke Israel walaupun Israel dilengkapi sistem pertahanan, Iron Dome Israel.

Selalu tahajud, wajib solat berjemaah, itu juga antara rahsia kekuatan tentera Salahuddin Al-Ayubi yang menang dalam perang salib. Juga menjadi rahsia kekuatan tentera Sultan Muhammad Al-Fateh yang merupakan sebaik-baik barisan tentera.

Pernah dengar syarat  kemasukan ke mana-mana jabatan swasta, jabatan kerajaan, sekolah atau mana-mana institusi pengajian tinggi...
"Solat subuh berjemaah (termasuk solat fardhu lain) selama 6 bulan yang disahkan  oleh ahli qariah masjid."
Tak pernah kan? Inilah syarat utama generasi muda tentera Syahid untuk menyertai sayap elit tentera Hamas. Pasukan khas intifada pembebasan Palestin yang begitu digeruni oleh tentera Israel ini dikenali sebagai Briged  al-Qassam. Al-Qassam adalah diambil bersempena nama Sheikh Izzuddin al-Qassam, tokoh pejuang dari Syria yang terkorban syahid di Ya'bad, Palestin pada tahun 1935.

Di situlah kekuatan umat Islam, iaitu solat berjemaah. Sebab tu, ada yang mengatakan "Islam takkan pernah menang selagi jamaah solat subuh tidak seramai jamaah solat Jumaat."


Berbalik kepada tentera Elit Briged Izzudin al-Qassam, pasukan ini dianggotai oleh pemuda berusia 30 tahun dan ke bawah sahaja. Mereka bukan sahaja memiliki disiplin yang tinggi, bahkan mujahidin yang ingin berjuang atas panji al-Qassam perlulah memenuhi ciri-ciri berikut:

1.      Menjaga solat 5 waktu secara berjemaah
2.      Gigih berpegang dengan ajaran Islam
3.      Kuat mengamalkan sunnah Rasulullah saw
4.      Mengimani perjuangan pembebasan al-Aqsa dan Palestin
5.      Berdisiplin dan mentaati kepimpinan
6.      Mencintai dan bersedia Syahid

Itulah kunci kekuatan dan kehebatan sayap Hamas ini. Semangat juang yang tinggi untuk menjadi syuhada adalah tunjang kekuatan Briged al-Qassam.
Sujud syukur  menjadi amalan  tentera al-Qassam
setiap kali selepas bertempur
.

Friday, July 18, 2014

Hati ibu luluh lihat cebisan pesawat, enam sekeluarga 'pulang' selamanya

Terkejut dengan berita pesawat Boeing Malaysia Arilines MH17 terhempas du Ukraine dimana dipercayai ditembak jatuh dari darat. Pesawat dalam penerbangan dari Amsterdam ke KL membawa 295 penumpang. 

Ya Allah, apakah pentunjuk dari Mu ya Allah dengan kejadian ini? Usahkan hati ibu tua ni yang luluh. Hati ku sendiri juga luluh apabila membaca kisah kejadian ini. Sob..sob..sob... MAS mengesahkan seramai 43 rakyat Malaysia yang terkorban. Takziah kepada semua ahli keluarga mangsa. Semoga roh mereka mendapat tempat di sisi Allah s.w.t. Ameen.

Hati ibu luluh lihat cebisan pesawat, enam sekeluarga 'pulang' selamanya
KUCHING: Jamilah Noriah Abang Aji Anuar, 72, terlalu sebak untuk becerita mengenai anaknya Ariza Ghazalee, 46, menantunya Tambi Jiee, 49, bersama keempat-empat anak mereka yang menjadi penumpang pesawat MH17 yang terhempas di Ukraine berhampiran sempadan Rusia.
Dengan suara tersekat-sekat beliau memberitahu anak, menantu bersama cucu-cucunya itu sedang dalam perjalanan pulang ke tanah air selepas lebih tiga tahun berada di luar negara.
Beliau berkata anaknya mengikuti suami yang bertugas dengan sebuah syarikat milik Shell di Kazakhstan dan suami anaknya itu baru mendapat kebenaran untuk berpindah tempat kerja dari Kazakhstan ke Kuala Lumpur.
Beliau yang ditemui di kediamannya di Samariang di sini berkata sebelum ini anaknya begitu ceria hendak menyambut Aidilfitri di tanah air, malah sudah mula menempah baju warna sedondon putih untuk hari lebaran nanti.
Menurutnya pengesahan mengenai anaknya sekeluarga menjadi penumpang pesawat itu hanya diperolehnya awal pagi Jumaat dan hatinya bertambah sebak menyaksikan cebisan pesawat berselerak disiarkan di televisyen.
Kediamannya di sini sudah mula dipenuhi sanak saudara, termasuk daripada keluarga menantunya sejak awal pagi dan suasana pilu memang tidak dapat digambarkan, susulan tragedi berkenaan.
Ariza merupakan anak kedua daripada lima beradik mengambil cuti tanpa gaji selama tiga tahun daripada tugasnya sebagai jurutera di Bintulu untuk bersama suaminya di Kazakhstan.
Kakak Ariza, Madzalina Ghazalee, 47, berkata keluarganya mulai kecoh mengenai kemungkinan Ariza bersama keluarganya menaiki kapal terbang yang dilaporkan terhempas selepas ditembak, tengah malam tadi, namun tiada siapa yang dapat mengesahkannya.
Beliau berkata pada awal pagi ini, keluarnya mendapat maklumat dan pengesahan daripada Penerbangan Malaysia (MAS) mengenai adiknya bersama keluarga adalah penumpang pesawat malang berkenaan.
Madzalina berkata, Ariza bersama suami dan anak-anak mereka Muhammad Afif, 19, Muhammad Afzal, 19, Marsha Azmeena, 15 dan Muhammad Afruz, 13, dijadual tiba di Kuala Lumpur awal pagi ini dan berlepas ke Kuching tengah hari, untuk sampai di sini kira-kira 2 petang ini. 
Sumber : AstroAwani