nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Saya juga melakukan aktiviti FREELANCE Makeup untuk sebarang occasion sekitar Perak Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 017-4387016 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Tuesday, July 21, 2015

UITM Perak, September 2015 Intake

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Hi all,

Please, please, please!

To those anyone interested to become our family in Institute of Graduate Studies, UITM Perak, U may apply for September 2015 intake yer...feel free to surf their website.

Leh jadi my Junior. Hik3...





 XoXo

Tuesday, July 14, 2015

Ucapan Selamat Hari Raya

Assalamulaikum semua.

Disini, saya ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan Shaklee dan kepada semua pembaca blog "Nak Sihat Dengar Nasihat".

 Sampul duit raya tahun ni. Limited edition. Jemput datang rumah yer kalau nak angpau ni. :)

Pesanan saya, berhati2 ketika pulang ke kampung khasnya kepada korang di perantauan. Berpada2 juga dalam menjamu selera yer. Jangan lupa ambil Supplement Shaklee ni tau. Lebih2 lagi banyak sangat lemak di hari raya....he3. 

Selamat menjalinkan ukhwah dengan keluarga, sanak saudara dan jiran tetangga.

Senior Supervisor Shaklee, Whatsapp/sms : 017-4387016 Email : cnurul79@yahoo.com COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ


Senior Supervisor Shaklee,
Whatsapp/sms : 017-4387016
Email : cnurul79@yahoo.com
COD Shaklee : Seri Iskandar | Uni Teknologi Petronas | UITM Seri Iskandar | Tronoh

Wednesday, June 10, 2015

Hebatnya BIJI KURMA : Anda pasti tidak lagi ingin membuangnya

Sahabat pencinta Makanan Sunnah!
 
Ramadan Al Mubarak bakal menjengah lagi, Subhanallah bulan mulia untuk semua umat Islam. Ironinya bulan Ramadan akan dikaitkan dengan makanan baik untuk berbuka puasa iaitu KURMA atau TAMAR.
 
Kurma adalah buah ajaib, kecil pada saiznya namun jika diambil secara konsisten setiap hari, ianya adalah makanan terbaik buat kita umat manusia. Kaya dengan Glukos kerana itu ianya amat sempurna untuk tenaga berpanjangan sepanjang hari.

 
Namun pada post kali ini saya ingin berkongsi ilmu  dengan biji kurma. Biji kurma sangat banyak khasiatnya, untuk kulit dan juga boleh dibuat minuman seperti kopi jika anda makan kurma, jangan terus membuang bijinya. Simpan dan kumpul.

Cara cara memproses biji kurma;
  • Basuh biji kurma dan tos kering
  • Taburkan di atas dulang atau penutup periuk dan jemurkan seharian
  • Gorengkan biji kurma tanpa menggunakan minyak, goreng sehingga hangus. Pastikan biji kurna itam legam dan ketika ini biji kurma akan mengeluarkan bau harum dan wangi seperti biji kopi.. Erti kata lain, salai.
  • Tumbuk dengan lesung batu atau kisar dengan menggunaka pengisar kering. (jangan risau kerana terkstur biji kurma sudah garing dan tidak keras)
  • Simpan di dalam botol kaca dan boleh digunakan untuk jangka masa yang lama.

Buku Islamic Medicine The Key To A Better Life hasil tulisan dan kajian Yusuf Al Hajj Ahmad membicarakan secara terperinci mengenai KURMA

1) Sebagai minuman penganti kopi, warnanya tidak segelap kopi tapi rasanya seakan akan kopi. Ianya memberi tenaga baik pada peminum

2) Anda juga boleh menggunakan serbuk biji kopi untuk membuat perapan daging dicampur dengan pelbagai rempah ratus dan Subhanallah perapan daging amat amat lembut

3) Digunakan sebagai scrub badan (saya akan kongsikan tips scrubbing dengan anda pada post yang lain) . Gabungan scrub biji kurma dengan #pevoo dan #madu akan membuatkan kulit badan anda selembut baby!. Natural? yes and safe!

4) Jika anda mengalami masalah keguguran rambut yang serius dan kronik sehingga menyebabkan anda BOTAK!!! maka inilah natural remedy atau cara semulajadi untuk mengaktifkan sel kulit kepala yang sudah mati. Amalan menyapu biji kurma dicampur dengan Minyak Zaitun Ramallah Extra Virgin PEVOO , maka hasilnya adalah TERBAIK. Penggunaan secara Konsisten setiap hari sebelum tidur اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ akan membuatkan sel kulit kepala yang bermasalah kembali sihat dan anak anak rambut kembali keluar dengan sihat!!!
Masya ALLAH, tidaklah ALLAH SWT menyebut sesuatu yang baik di dalam AL QURAN jika tidak mendatangkan kebaikan dan barakah pada semua Umat Manusia
 
Apa yang penting, YAKIN, TAWAKAL dan ISTIQOMAH . Live and Love Sunnah

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, anda dibenarkan untuk share dengan rakan-rakan anda. Tekan butang share di bawah. Terima kasih.


Kredit : Munirah

Thursday, April 16, 2015

Saya tanggung Kos GST 6% anda untuk belian barangan SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Sedia maklum sudah lebih 2 minggu GST telah dilaksanakan. Ramai yang bertanya saya, SHAKLEE tak kena GST kah? Untuk pengetahuan semua, sempena GST hampir kebanyakan barangan kegunaan harian dikenakan GST (Goods & Services Tax). Semua rakyat Malaysia dah maklum dengan mekanisme GST bukan???

Asas GST
Shaklee juga tidak terkecuali daripada terlibat dengan GST. 



Shaklee ada menganjurkan talk untuk menerangkan tentang GST oleh unit kewangan Shaklee. Shaklee mengenakan GST terhadap DN price atau mudahnya harga ahli. Harga runcit kekal sama. Sebagai contoh, harga runcit ESP kekal sama seperti sediakala iaitu RM150. Tak berubah walaupun GST dilaksanakan. Cuma penyelarasan harga dibuat atas harga ahli. Saya tanggung kos GST 6%. Hehe. Anda bayar sama seperti dulu. Harga runcit kekal sama. Don't worry.  

Ni salah satu slide yang dikongsikan.

 FAQ tentang GST Shaklee



Kalau nak harga lebih jimat untuk makan sendiri, meh pakat ramai2 jadi ahli. Tak rugi pun jadi ahli sebab yuran keahlian adalah seumur hidup.

Kelebihan Ahli Shaklee


Hubungi saya untuk pendaftaran sebagai ahli Shaklee. 

Rakan Shaklee Anda
Nurul Fazilah (Nurul) 
♥ SMS/WhatsApp : 017-4387016