nuRul nFe...

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer) Blog ini lebih kepada perkongsian hasil kerja Make-up, pengalaman bershaklee, dan testimoni2 sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni2 keluarga dan customer2 saya

Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Nurul cnurul79@yahoo.com sms / whatsapp 013-5847882 Penghantaran Seluruh Malaysia

Jom dapatkan HARGA PROMOSI bersama saya Pengedar Sah Shaklee ■ Perunding Vitamin Shaklee secara Percuma & Penerangan cara makan Vitamin Shaklee dengan cara yang betul ■ Walk in dimana-mana Branch / HQ Shaklee diseluruh Malaysia dengan menggunakan ID No. 921401 untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee hanya RM65

Juga kepada anda yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya Saya akan masukkan anda dalam secret group InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin Jika betul-betul fokus dalam masa 3 bulan ke atas insyaAllah akan merasa income 4 angka

Nabi Muhamad SAW bersabda yang bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"(Al-Tirmizi)

Exchange LINK

Wednesday, February 12, 2014

Panduan MENYUSU di tempat awam

Sesetengah ibu sanggup terperap di rumah kerana rasa tidak selesa ketika menyusukan bayi di tempat awam. Berhenti menyorok, ketahui panduan untuk menyusukan bayi sama ada di pasaraya, restoran atau mana-mana tempat awam.
Praktis di rumah
 • Tempat terbaik untuk anda praktis adalah di rumah. Mulakan dengan menyusu di hadapan ahli keluarga. Anda juga boleh cuba menyusu di hadapan cermin.

Dapatkan teknik yang anda selesa
 • Sekali lagi, praktis! Cuba dapatkan posisi yang anda dan bayi selesa.

Buat biasa saja
 • Jangan nampak terlalu cuak, pandang bayi anda.

Jika ada yang merenung
 • Kalau ada orang merenung anda, renung dia semula. Jarang orang nak merenung ibu yang menyusu, melainkan perlakuan anda (atau bayi anda) menarik perhatian mereka.

Pilih tempat yang sesuai
 • Cuba cari tempat yang tidak terlalu ramai orang dan sedikit tersorok. Cari tempat yang menghadap ke tingkap/dinding untuk lebih privasi.

Hadap ke belakang
 • Hadap ke belakang dahulu untuk latch-on/lekap sebelum menghadap ke depan semula.

Pakai pakaian yang sesuai
 • Baju yang sesuai dan bra menyusu memudahkan anda untuk menyusukan bayi. Pakai baju yang sedikit besar. Anda juga boleh mengenakan tiub (tube) di badan bagi mengelakkan ternampak perut jika baju terselak. Jika anda ada bajet lebih, beli baju khas untuk menyusu.

Sembunyikan di balik tudung atau selendang
 • Jika anda tidak bertudung, bawa selendang dan pakai di bahu untuk menutup bayi anda.

Susukan secepat mungkin
 • Susukan bayi anda sebaik sahaja dia menunjukkan tanda yang dia nak menyusu. Jangan berikan dia puting kosong atau botol untuk mendiamkannya.

Gunakan sling
 • Sesuaikan kedudukan bayi di dalam sling, dan anda boleh mula menyusu. Orang lain tidak tahupun bayi anda di dalam sling sebenarnya sedang menyusu.

INFO :
 • Anda dapat mempromosikan penyusuan susu badan kepada orang lain dengan menyusu di tempat awam. 
 • Ada sesetengah ibu terutamanya bayi yang lebih besar yang menyusukan bayi mereka di dalam kereta dahulu sebelum keluar ke tempat awam.
kredit

Shaklee id : [921401]  
SMS / Whatsapp : [017-4387016]
Email : [cnurul79@yahoo.com
 LIKE Fan Page : PengedarShakleePerak 

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
 1. follow sini...

  Alhamdulillah.. Yeay ! BRIM 3.0 Kembali.. Jom semak status ! :)

  http://mohdyunus89.blogspot.com/2014/02/tarikh-pembayaran-brim-30-2014-semak.html

  ReplyDelete