S.O.B and ME

Saya adalah pengedar sah SHAKLEE dan pengamal produk Shaklee tegar (highly diciplined consumer). Blog ini lebih kepada perkongsian pengalaman dan testimoni-testimoni saya sendiri walaupun ada banyak sekali testimoni-testimoni keluarga dan customer-customer saya. Dr Shaklee adalah Orang Pertama Mencipta Vitamin dan Kajian Beliau Bertepatan dengan Alam Semulajadi, Beliau Percaya Apabila Sesuatu Itu Berharmoni Dengan Alam Semulajadi, lanya Adalah Baik Untuk Kesihatan

Happy to accept more and more customer to connect you to a healthy living with SHAKLEE. Always safe, Always Works, Always Green. A right start to Good Nutrition. Better late than never. Delivery throughout Malaysia

Shaklee ID: 921401 | cnurul79@yahoo.com | sms / whatsapp 017-4387016

Kepada sesiapa yg ingin mendapatkan khidmat nasihat percuma berkaitan produk Shaklee, boleh hubungi saya. Saya akan suggest suplemen2 mengikut keperluan badan dan bajet anda.

Juga kpd mereka2 yang ingin menambah pendapatan, anda boleh hubungi saya. Yuran pendaftaran adalah sbyk rm65 sahaja untuk seumur hidup. Setelah anda didaftarkan saya akan masuk kan anda dlm group. InsyaAllah saya akan guide anda sebaik mungkin. Jika betul2 fokus dlm ms 3 bln ke atas insyaAllah akn merasa income 4 angka. Alhamdulillah...setelah hampir 11 bulan berbisnes sudah lbh krg 10 orang ahli group kecil saya yg merasa pendapatan 4 angka.So amazing!

Anda nk join? Jommmm!

Nabi Muhamad SAW bersabda yg bermaksud,"

CEBURILAH KEGIATAN PERNIAGAAN KERANA DI DALAMNYA TERDAPAT 9/10 SUMBER REZEKI"..(Al-Tirmizi)

Friday, April 19, 2013

Bawang Putih / Garlic turunkan KOLESTEROL

Rasanya anda semua tahu, paras kolesterol yang tinggi boleh mengundang pelbagai jenis penyakit lebih-lebih lagi sakit jantng. Jadi, salah satu cara terbaik untuk tidak mengundang penyakit jantung ialah dengan menjaga atau memantau kadar koolesterol dalam darah supaya ia kekal normal.

Errmmm...cakap memanglah senangkan..? Tapi nak mengamal dan berpantang tak makan benda-benda yang banyak kolesterol sebenarnya bukanlah mudah [bagi saya lah]...he3..sebabnya saya ini pantang tengok. Mesti nak makan. :)

Kalau anda nak tahu, sebenarnya ada satu bahan yang dapat membantu menurunkan kolesterol yang selalu dijadikan bahan rencah untuk masakan iaitu BAWANG PUTIH atau bahasa omputihnya GARLIC. Menurut kajian oleh mereka yang cerdik pandai, dengan mengambil 1 ulas bawang putih setiap hari ia boleh menurunkan kadar kolesterol 9%. Bawang Putih membantu menurunkan kolesterol kerana ia mengandungi Alicin yang berfungsi mengawal kadar kolesterol dalam darah.
 
Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Sumber asal : Shaklee Malaysia
 


Ha..!! Apa tunggu lagi. Gi geledah dapur dan ambil seulas bawang putih, makan mentah-mentah. Bagi anda yang sanggup makan bawang putih mentah-mentah setiap hari, anda adalah terbaik. Tapi kalau tak sanggup makan mentah leh cuba buat Acar Bawang. 

Kalau nak lagi mudah, dapatkan GARLIC Shkalee.
 
Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Untuk maklumat lanjut keahlian, pembelian produk atau jana pendapatan dari rumah, boleh berhubung dengan kami melalui;
 
Shaklee id : [921401] 
Call.SMS : [013-4381929]
Email : [cnurul79@yahoo.com]
LIKE Fan Page Kami
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

1 comment:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
  1. Santai kat sini sambil baca..salam ukhuwah dari INDONESIA.

    ReplyDelete

Tingggalkan Jejak